“ABİLİK YAPTIM, PİSLİK DEĞİL”… Gazimağusa’da, yaşları 10, 13 ve 15 olan, 2’si eski, 3 komşu çocuğuna cinsel saldırıda bulunup istismar ettiği iddiasıyla tutuklanan O.K., mahkemede yargıçtan af dileyip, anneleri çalıştığı için bakması için çocukları kendisine bıraktığını belirttikten sonra “İftira attılar, abilik yaptım, pislik değil!” savunması yaptı. Mahkeme, zanlı için 1 günlük tutukluluk emri verdi.
Gazimağusa’da, O.K., isimli zanlı, komşusu olan 3 erkek çocuğuna cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı ve mahkemeye çıkarıldı. Yaşları 10, 13 ve 15 olan, 2’si eski, 3 komşu çocuğuna cinsel saldırıda bulunup istismar ettiği iddiasıyla tutuklanan O.K.’nin aleyhine tahkikat maksatlı bir gün tutukluluk emri alındı. Aleyhindeki suçlamaların tümünü reddedip, gönüllü ifade vermekten kaçınan O.K., söz verilmesi üzerine, huzuruna çıkarıldığı Ceza Davaları Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler’den af dileyip, kendini savundu. Küçük, annelerinin çalıştıkları gerekçesiyle, bakması için çocukları kendisine emanet ettiğini belirttikten sonra, “Aileleri işe gidiyorlar diye bana bırakıyordu. Söylenenler iftira. Ben çocuklara abilik yaptım. Pislik hareketlerde bulunmadım” diye konuştu. “Başka çocuklar da olabilir”
Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde görüşülen dünkü tutukluluk duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Fırat Kızıltunçlar, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan meselenin tahkikat çavuşu Arif Tolgan’ı tanık kürsüsüne çağırdı. Tanık polis çavuşu Arif Tolgan, zanlının, 2020 yılı içerisinde, “16 yaşından küçük çocuklara cinsel istismar ve cinsel saldırı” suçlarından methaldar olduğunu söyledi. Polis çavuşu Arif Tolgan, zanlının, kalmakta olduğu Gazimağusa’daki ikametgahta, komşusu olan 10 yaşındaki D.Y.’yi yatağa götürüp, giymekte olduğu şort ve iç çamaşırını cinsel saik ile indirip öpmeye çalışarak çocuğu istismar ettiğini anlattı. Arif Tolgan, zanlının, eski komşusu olan 15 yaşındaki Y.K.’nin de yüzünü cinsel saik ile iki eliyle sıkıp öpmeye çalıştığını, 13 yaşındaki M.K.’yi ise dudağından öpmeye çalışarak, çocuklara karşı cinsel istismar suçunu işlediğini yineledi. Tolgan, zanlıyı derdest emri gereği tutukladığını belirttikten sonra, şikayetçi çocukların, sosyal hizmetler memurları tarafından ifadelerinin temin edilip görüşmelerin halen devam ettiğine vurgu yaptı. Meseleyle ilgili 7 kişinin ifadesine başvurduğunu kaydeden tanık çavuş, şikayetçi konumunda başka çocukların olabileceğine dikkat çekerek, içerisinde suçu aydınlatıcı emarelerin olduğuna inandığı zanlıya ait cep telefonunu emare zapt ettiğini anlattı. Telefonun incelenmesi için gerekli başvuruyu yaptığını kaydeden tanık çavuş, serbest kalması halinde devam eden tahkikatına kötü etki edeceğine inandığı, suçlarını reddeden zanlı aleyhine, mahkemeden, tutukluluk emri talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, toplumda yaygınlaşma eğilimi gösteren suçlarla ilgili devam eden tahkikatın neticelendirilebilmesi için polisin süreye ihtiyacı olduğunun açıkça ortada olduğunu belirtti. Kıdemli yargıç, tahkikata etki etme olasılığı bulunan zanlının, bir gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.