Home / Dünya / ABD Başkanı Trump, Hamas’a “anlaşmaya varması için” pazartesi gününe kadar süre verdi

ABD Başkanı Trump, Hamas’a “anlaşmaya varması için” pazartesi gününe kadar süre verdi


ABD Başkanı Trump, Truth Social hesabından yaptığı açıklamada, Gazze’de ateşkes planının Hamas tarafından kabul edilmesi çağrısında bulundu.


Gazze’de ateşkes planının bölge ülkeleri tarafından da kabul gördüğünü ve “bölgeye barış getirecek iyi bir plan olduğunu” savunan Trump, pazarı pazartesiye bağlayan gece TSİ 01.00’e kadar (ABD doğu saatiyle pazar günü 18.00’e) anlaşmayı kabul etmesi için Hamas’a süre verdiğini belirtti.


Anlaşmanın sağlanması durumunda şiddetin sona ereceğini kaydeden Trump, “Bu, herkes için harika bir anlaşma. Eğer son şans olan bu anlaşma yapılmazsa Hamas için daha önce görülmemiş şekilde kıyamet kopacak.” ifadelerini kullandı.


Anlaşma sağlanması halinde kalan Hamas savaşçılarına dokunulmayacağını belirten Trump, bunun Hamas için “son şans” olduğunu bildirdi.


Trump, bölgedeki Filistinlilerin Gazze’nin daha güvenli bölgelerine gitmesini istediğini ve tüm esirlerin hemen serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.

Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir